sobota, 14. maj 2016

Dobrodošli!

Peljem se. Živim. Mimo mene drvijo dnevi, tedni in leta.

Naenkrat se zavem, da nisem več stara 20 let (pa ne, da bi bilo moje življenje pri dvajsetih kaj prida ali zavidanja vredno). Moji otroci rastejo, leta pa šibajo mimo mene. Vem, da se obrne mesec, ko prvega ostanem doma, da oddelam pisarniški del svoje službe. Ali pa, ko sporočim stanje elektrike in plina.

Vem, da je minilo še eno leto, ko pripravljam rojstne dneve svojih treh mladičkov. Ko je pred nami nov zaključek šolskega leta in se zavem, da bo jeseni še Mezinček kot najmlajši član vstopil v prvi razred, midva pa se bova naenkrat iz staršev majhnih otrok prelevila v starše treh osnovnošolcev.

Staram se. Pa ne, da bi se počutila stara. Ampak opažam kako se spreminjam.

Če so bile zame še pred dvema letoma rože španska vas, sem se letos zavzela in v korita okrog naše male hiške nasadila gore rož, takšnih in drugačnih. Prvič smo na ogromno parcelo okrog mini hiške posadili celo ameriške borovnice in magnolijo, ki si jo obljubljam že leta, pa do nje nisem prišla. Pokosili seveda še nismo, ker je zmanjkalo časa, pa tudi vreme nam ne gre na roko.

Staram se. Vse me skrbi na zalogo. Za vsak slučaj vnaprej predvidim vse možne scenarije, raje malo slabše kot malo boljše. Razmišljam o tem ali sem se odločila prav, tudi ko sem se že odločila.

Pa vendar. Stara sem 38 let. Izgledam bolje kot pred dvajsetimi leti. Tudi počutim se bolje. Imam tri krasne mladičke in boljšo polovico, ki mi že skoraj 14 let stoji ob strani. Živim v majhni hišici praktično v gozdu,  pa vendar imam vse blizu.

Ravnokar sem zaključila z enim od obdobij svojega življenja. Začenjam na novo. Skupaj s svojo boljšo polovico, svojimi mladički in tistimi, ki so razumeli, da je bilo zadnjih nekaj let res napornih, pa zato niso obupali nad mano.

Dobrodošli torej pri Hedviki (to je moje novo ime) na pravem čaju (po novem pijem namreč pravi čaj namesto popoldanske kave). Dobrodošli v majhni hišici z rdečo ograjo in rožami, ki jim ne vem imena; so mi pa všeč; z magnolijo, borovnicami in jagodami. In plani kako bomo poleti prepleskali spodnje nadstropje.

Ja, tudi preurejanje doma je moja mala obsesija ;)





1 komentar: